ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ЖЕЈИНГ ЖУХОНГ!
e945ab7861e8d49f342bceaa6cc1d4b

Колку чини еден електричен мотор

Цена?(Водич за цени на електрични мотори)

Барате соодветен електричен мотор, но не сте сигурни за проценетите трошоци?Цитирањето на точната цена на електричниот мотор без одредени информации е огромно.

Распределбата на трошоците за електричниот мотор значително зависи од различни фактори како што се регионот, типот, спецификациите и многу повеќе.

 

слика001

Слика 1: Различни цени на електричните мотори

Наоѓањето прифатливи, но висококвалитетни мотори е несомнено исцрпувачки.Сепак, мора да ги разберете факторите кои влијаат на цената на електричниот мотор пред да го купите.

Но, како да ја најдам најдобрата цена на електричен мотор?

Не грижете се!Ве опфативме.
Се наведнавме наназад за да ви помогнеме да најдете електрични мотори со пристапни, сигурни и стандарден квалитет.Овој водич за цени ќе ви даде доволно знаење за да ги откриете најдобрите цени за електричните мотори.
Значи, без понатамошни должини, ајде да дознаеме!

Трошоци за различни типови на електрични мотори:

 

слика002

Слика 2: Вообичаени типови на електрични мотори

Практично е невозможно да се обезбеди точна цена на електричниот мотор бидејќи моторите се специфицирани според нивните функции, спецификации и апликации.
Згора на тоа, цената на електричните мотори зависи и од нивната големина, моќност, вртежи во минута и други фактори.

Еве список на некои најчесто користени електрични мотори и нивните ценовни опсези;

1. Трифазни мотори
Трифазните мотори се широко користени електрични мотори во индустријата.Овие мотори се прилично скапи поради нивната сложеност на конструкцијата и широкиот опсег на апликации.
Просечната цена на 3-фазните мотори се движи од 100 до 500 долари.
Дали цената на трифазен мотор варира?
Да, бидејќи опсегот на цени зависи од големината на рамката, моќноста и градежниот материјал, тој варира.

2. Монофазни мотори
Еднофазните електрични мотори обично се оценети на фреквенција од 220 V и 50 HZ.Овие мотори се идеални за домашни поставки.
Иако еднофазните мотори може да чинат неколку долари, некои еднофазни мотори, како што се асинхроните мотори, може да чинат и до илјада долари.
Просечната цена на еднофазен електромотор паѓа помеѓу 25 и 300 долари.

Релевантно читање: Разбирање на цените на еднофазни електрични мотори

3. Електрични мотори отпорни на експлозија

 

слика003

Слика 3: Мотори отпорни на експлозија

Моторите отпорни на експлозија се специјализирани мотори дизајнирани за опасни локации за заштита на моторите од материјал за палење и пожар.Бидејќи овие мотори имаат продолжен век на траење и заштита, тие се малку на скапи страни.
Цената на овие мотори зависи од класата/поделбата на заштита, типот на изолација, рејтингот на коњски сили и други карактеристики.

Сепак, цената на моторите отпорни на експлозија се движи од 500 до 1500 долари во просек.

Поврзан водич: AC мотор отпорен на експлозија

4. Индустриски мотори
Индустриските мотори се идеални за висококвалитетни комерцијални апликации бидејќи имаат висок напон, вртежи во минута (вртење во минута), излезна КС и оперативна моќност.
Вообичаено, индустриските мотори чинат некаде помеѓу 500 и 2000 долари.

Кои фактори влијаат на цената на електричниот мотор?
Сега, мора да се запрашате што го прави електричниот мотор скап или поевтин.

нели?
Иако производителите имаат на ум неколку фактори додека ја пресметуваат цената на електричниот мотор.
Ајде да се нурнеме длабоко во некои вообичаени фактори кои влијаат на цената на електричниот мотор;

Напон и излезна моќност:

Моторите дизајнирани да толерираат повисоки напони имаат тенденција да бидат поскапи од компактните домашни мотори со помал рејтинг на напон.
На пример, моторите од индустриска класа со поголеми димензии на рамката се со повисоки цени од моторите со низок степен.Слично на тоа, моторите со 7 коњски сили (номинална излезна моќност) се поскапи од електричните мотори со 1 КС.

Спецификации:

слика005

Слика 4: Спецификации на електричниот мотор

Мора да разберете дека спецификациите на моторот како што се вртежи во минута, ефикасност, тип на конструкција и посебни карактеристики директно влијаат на цената на моторите.

Моторите отпорни на експлозија чинат повеќе од едноставните градежни мотори со ист рејтинг на напон и коњски сили бидејќи имаат посебни карактеристики.

Други значајни карактеристики на електричните мотори кои влијаат на цените вклучуваат;животен век, температура на околината, IP рејтинг, водоотпорност и тип на работа.

Необработен матерјал:

Запомнете!Материјалот за производство на електричниот мотор е огледало на неговиот квалитет.
Затоа, трошоците за електричниот мотор прилично зависат од квалитетот на суровините што се користат во производството.
На пример, електричните мотори произведени со 100% не'рѓосувачки челик, бакарна намотка и дебел алуминиум се очекува да имаат повисока цена од моторите со неквалитетен материјал за производство.
Професионален совет #1: Секогаш истражувајте ја суровината на моторот пред да го купите за подобро да го процените опсегот на цените.

Трошоци за испорака:

Цената на електричниот мотор зависи и од трошоците за испорака и логистика.Трошоците за испорака може да се одредат според локацијата, типот на пратката и тежината/мерењето.
#Работи што треба да се избегнуваат: Избегнувајте да избирате меѓународни производители без доверливи логистички услуги.Можеби ќе плаќате многу повеќе од локалните продавачи поради високите трошоци за испорака.

3 совети за да ја пронајдете најдобрата цена на електричниот мотор (Најдобра препорака):
Тогаш, како да се купи саканиот по буџетски цени?
Сега, тоа е соодветно прашање.
Еве неколку брзи совети што можете да ги следите за да го купите саканиот мотор по најдобра цена.

1. Истражете го пазарот: Не избирајте производител на слепо.Истражете го пазарот и проценете го квалитетот, услугите и цените на различните добавувачи за да ја добиете вистинската зделка за вас.

2. Претпочитајте масовни нарачки: Масовните нарачки додаваат попусти и простор за преговарање.Ако барате електричен мотор за комерцијални цели, одете на големи броеви одеднаш за да добиете пониски стапки.

3. Побарајте ниски трошоци за испорака: земете ги предвид добавувачите кои нудат сигурен, но рентабилен превоз.Пресметајте ги трошоците за моторот и трошоците за испорака за да изберете соодветна опција.

MINGGE Motor – највисоко оценет производител на електрични мотори во Кина

MINGGE Motor е водечки кинески производител на електрични мотори и глобален снабдувач.MINGGE дизајнира широк спектар на електрични мотори, вклучувајќи трифазни, постојани магнети и индустриски мотори.
Имаме повеќе од 20 години искуство во производство на високо оперативни и издржливи електрични мотори.MINGGE има висок производствен капацитет со способни инженери и тимови за QC (контрола на квалитет).
MINGGE располага со напредна опрема и врвна суровина за изработка на врвни електрични мотори.Понатаму, на нашите клиенти им овозможуваме 100% прилагодување за напонот, фреквенцијата, терминалната кутија и излезната брзина.

Па, што барате?Контактирајте не за бесплатна понуда и повеќе информации.Нашата грижа за корисници е достапна деноноќно за да ви помогне.

Најчесто поставувани прашања:

1. Зошто откажуваат електричните мотори?
Електричните мотори откажуваат или изгоруваат предизвикани од неколку причини;сепак, најчестите фактори кои предизвикуваат дефект на електричниот мотор е прегревање и дефект на изолацијата.

2. Дали електромоторите без бакар се достапни?
Бакарот како производствен материјал во електричните мотори обезбедува функционирање без грешки за подолг период.Електричните мотори без чист бакар се поевтини, но таквите мотори имаат низок работен квалитет и работен век.


Време на објавување: 15 април 2023 година